Agrokor i Mid Europa poslali ponude za Mercator

Bez autora
Mar 09 2011

Danas u 12 sati istekao je rok u kojem je Pivovarna Laško prikupljala ponude za 23,3 posto dionica Mercatora, a ponude su predali koncern Agrokor i investicijski fond Mid Europa. Iz Agrokora se danas nije mogla dobiti službena informacija o tome jesu li predali obvezujuću ponudu za udjel u Mercatoru, te su nas uputili na prodavatelja - Pivovarnu Laško. Nije poznata niti cijena, od ranije se zna kako je Agrokor razmišljao o cijeni između 195 i 230 eura po dionici. Mid Europa je lani ponudio 170 eura, a današnja njegova ponuda nije otkrivena. Iz te se slovenske kompanije još uvijek ne može dobiti nikakva službena informacija na ovu temu. Obećali su dati neku informaciju tek kasno poslijepodne, nakon što i službeno istekne rok za ponudu.

Agrokor i Mid Europa poslali ponude za MercatorDanas u 12 sati istekao je rok u kojem je Pivovarna Laško prikupljala ponude za 23,3 posto dionica Mercatora, a kako neslužbeno pišu Finance, ponude su predali koncern Agrokor i investicijski fond Mid Europa.

Iz Agrokora se danas nije mogla dobiti službena informacija o tome jesu li predali obvezujuću ponudu za udjel u Mercatoru (LJSE:MELR), te su nas uputili na prodavatelja - Pivovarnu Laško. Nije poznata niti cijena, od ranije se zna kako je Agrokor razmišljao o cijeni između 195 i 230 eura po dionici. Mid Europa je lani ponudio 170 eura, a današnja njegova ponuda nije otkrivena. Iz te se slovenske kompanije još uvijek ne može dobiti nikakva službena informacija na ovu temu. Obećali su dati neku informaciju tek kasno poslijepodne, nakon što i službeno istekne rok za ponudu.

Neovisno o današnjem razvoju događaja, neslužbno se doznaje da je za petak je najavljen sastanak između Uprave Mercatora na čelu sa Žigom Debeljakom i Ivicom Todorićem. Navodno bi se na susretu trebalo razgovarati o mogućem povezivanju Mercatora i Agrokorove maloprodaje. SEEbiz doznaje kako je jedna od opcija i razmjena dionica kojom bi tedvije kompanije prestale biti konkurenti a na neki se način i zaštitile od vjerojatnog pokušaja preuzimanja obiju kompanija od nekog većeg igrača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik